Vrijwilligers gezocht

Fijn dat u als vrijwilliger wilt helpen bij de conferentie "De missionaire parochie – Als God renoveert!" Er zijn allerlei taken waarvoor u zich kunt inzetten. U vindt hier een beschijving van de mogelijke taken en via onderstaand formulier kunt u zich hiervoor opgeven. Alvast van harte dank!

De waarde van gastvrijheid
De gastvrijheid loopt als een rode draad doorheen de taken van alle vrijwilligers. We willen onze gasten op de conferentie laten ervaren hoe je de waarde van gastvrijheid, die fr. Mallon in zijn boek noemt, vorm zou kunnen geven. Hiervoor hebben we vrijwilligers nodig, die ons helpen bij bijvoorbeeld het inchecken, bewegwijzeren, vragen beantwoorden en de maaltijden. Gezien het groot aantal deelnemers hebben we veel vrijwilligers nodig die willen helpen bij de catering. Nogmaals heel fijn dat u ons wilt helpen om deze gastvrijheid te realiseren!

Als vrijwilliger kunt u op verschillende manieren betrokken zijn:

Deeltijds vrijwilliger tijdens de conferentie

U bent vrijwilliger en maakt een fors deel van de inhoud van de conferentie mee (maar u zult ook stukken missen). Qua taken kunt u denken aan: Ontvangst en registratie, garderobe, voorbede in de gebedsruimte, de weg wijzen, ordedienst, vertaalapparatuur uitdelen, e.d. Als dank voor uw vrijwillige inzet komen we u graag tegemoet in de kosten voor de conferentie. U ontvangt een vouchercode, waardoor u voor €45,- kunt deelnemen aan de tweedaagse conferentie. Voor overnachting kunt u gebruik maken van de Paulusabdij voor 15 euro per nacht incl. ontbijt. De Paulusabdij is speciaal voor vrijwilligers en jongeren gereserveerd.

 • Vrijwilliger gebed
  Je helpt mee door mee te bidden in de gebedsruimte waar gedurende de hele conferentie Eucharistische aanbidding is, m.u.v. tijdens de Eucharistievieringen. We verwachten dat je minimaal 2 uur per dag beschikbaar bent om te bidden. Er wordt een gebedsrooster gemaakt. Je ondersteunt met gebed de conferentie en de vruchten ervan. Je maakt de conferentie deels mee.
   
 • Vrijwilliger gastvrijheid
  Je bent gastvrouw of gastheer. Je helpt bij taken als ontvangen en verwelkomen, inschrijven, garderobe, uitdelen vertaalapparatuur en doorverwijzen van deelnemers. Omdat je een paar keer per dag iets eerder weg moet uit een programma-onderdeel om alvast klaar te staan voor je taak, kun je het grootste gedeelte van de Eucharistievieringen, lezingen en seminars gewoon meemaken. Instructie krijg je ter plekke. Vrijwilligers worden ingedeeld in diensten.
   
 • Vrijwilliger parkeerdienst en ordedienst
  Op beide ochtenden van de conferentiedagen help je buiten zodat alle auto's naar de juiste parkeerplekken geleid worden. Gedurende de dag zijn er wisselende diensten zoals ordedienst in verschillende ruimtes. Je kunt het grootste gedeelte van de Eucharistievieringen, lezingen en seminars gewoon meemaken.
   
 • Vrijwilliger vervoersdienst
  Je bent beschikbaar als chauffeur met een eigen auto om vrijwilligers te vervoeren naar de slaaplocatie, vervoer van gasten en eventueel transport bij noodgevallen. Eventuele onkosten worden vergoed. Behalve tijdens de inzet in noodsituaties kun je het programma volledig volgen.

Voltijds vrijwilliger tijdens de conferentie

U stelt zich volledig beschikbaar als vrijwilliger voor de conferentie en zult weinig van het programma en wel alles van de sfeer van de conferentie meemaken. Qua taken kunt u denken aan: Catering, intensieve gebedsvrijwilliger, verschillende coördinerende en logistieke taken. U stelt zich ten dienste van de conferentie en bent het grootste deel van de dag met allerlei taken bezig. U betaalt daarom geen deelnemersbijdrage en voor overnachting met ontbijt kunt u gratis gebruik maken van de Paulusabdij.

 • Vrijwilliger catering
  Je helpt mee gedurende beide conferentiedagen om deelnemers te voorzien van eten en drinken. Hoe dat gaat word je ter plekke uitgelegd en je krijgt hierbij (bege)leiding. Je maakt zo goed als niets mee van inhoudelijke onderdelen van de conferentie. Je maakt alles mee van de sfeer van de conferentie.
   
 • Vrijwilliger intensief gebed
  Je staat mee in voor de permanentie van de gebedsruimte waar gedurende de hele conferentie Eucharistische aanbidding is, m.u.v. tijdens de Eucharistievieringen. Met gebed ondersteun je de conferentie en de vruchten ervan. Je maakt weinig mee van inhoud van de conferentie.
   
 • Coördinerende en logistieke taken
  In de organisatie zijn er verschillende specifieke taken in de coördinatie en logistiek die een fulltime beschikbaarheid vragen. Hierbij hoort ook een klein team dat beschikbaar is om alle voorkomende problemen op te lossen en bij te springen waar nodig.

Vrijwilliger vooraf of achteraf

Op woensdagochtend starten we met de opbouw voor de conferentie waarvoor alle hulp welkom is. Alle vrijwilligers nodigen wij uit om op woensdagavond 23 maart bij elkaar te komen voor een tijd van gebed en instructie. Op donderdag 24 maart en vrijdag 25 maart is de conferentie. Wanneer de conferentie afgelopen is het verzoek aan alle vrijwilligers om nog twee uur te helpen met afbouwen en voor wie kan graag nog langer. Op zaterdag 5 maart 2022 zal er ook een bijeenkomst zijn voor alle vrijwilligers, die in de gelegenheid zijn, om met elkaar goed voorbereid van start te kunnen gaan (van 10 tot 15 uur). Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Sint Paulusabdij, Hoogstraat 80 te Oosterhout. We zullen deze dag tevens een bezoek brengen aan de conferentielocatie Breepark in Breda.

 • Vrijwilliger opbouwen vooraf
  Op woensdag 23 maart help je mee met opbouwen voor de conferentie; denk aan dranghekken plaatsen, tafels en stoelen plaatsen, klaarmaken van de grote hal en alle seminarzalen, enz. Instructie krijg je ter plekke. Je kunt volledig deelnemen aan de conferentie.
   
 • Vrijwilliger afbreken achteraf
  Op vrijdag 25 maart (of de dag erna) help je met het afbreken; denk aan dranghekken opruimen, tafels en stoelen opruimen, opruimen van de grote hal en alle seminarzalen, enz. Instructie krijg je ter plekke. Je kunt volledig deelnemen aan de conferentie.

Vrijwillige bijdrage
Voor iedereen geldt: een vrijwillige gift, naar eigen mogelijkheden, om de kosten van de conferentie te dekken is welkom.

Aanmelden als vrijwilliger en voorkeur opgeven
U kunt u als vrijwilliger opgeven via onderstaand formulier. U wordt ingedeeld in taken zoveel mogelijk in overeenstemming met uw voorkeur en vaardigheden. Wilt u bij de inschrijving aangeven welke taken uw voorkeur hebben?