Programma op hoofdlijnen rond

Het programma van de tweedaagse conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ is op hoofdlijnen rond. Op beide dagen zullen er seminars zijn, waarbij diverse sprekers nader ingaan op een aantal deelthema’s uit het boek Als God renoveert en het boek Rebuilt. Op deze eerste conferentie is de keuze gemaakt om vooral seminars aan te bieden die ingaan op de fundamentele principes van deze boeken en de ervaringen die de auteurs sindsdien wereldwijd met parochievernieuwing hebben opgedaan.

Vooravond 23 maart 2020

19:00  Inchecken en ontvangst is al mogelijk
20:00  Gezamenlijk gebed voor de conferentie met aansluitend gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten

Dinsdag 24 maart 2020

8:00  Inchecken en ontvangst
9:30  Officiële opening van conferentie met een Eucharistieviering met Mgr. J. Liesen, bisschop van Breda
Aansluitend pauze en plenaire bijeenkomst met inleiding door fr. James Mallon
13:00  Lunch
14:15  Seminars
16:15  Plenaire bijeenkomst over Alpha
17:30  Maaltijd
19:00  Plenaire bijeenkomst met inleiding door fr. James Mallon
21:00  Mogelijkheid om elkaar informeel te ontmoeten

Woensdag 25 maart 2020

9:15  Plenaire bijeenkomst met inleiding door fr. James Mallon
Aansluitend pauze en Eucharistieviering met Mgr. L. Aerts, bisschop van Brugge
12:30  Lunch
13:30  Seminars
15:30  Plenaire bijeenkomst met inleiding door fr. James Mallon
17:00  Afsluiting

Seminars

Op beide dagen van de conferentie zullen er seminars zijn, waarbij diverse sprekers nader ingaan op een aantal deelthema’s uit het boek Als God renoveert en/of het boek Rebuilt. Samen bouwen aan een vitale parochiegemeenschap van de Amerikaanse fr. Michael White en Tom Corcoran. Op deze eerste conferentie is de keuze gemaakt om vooral seminars aan te bieden die ingaan op de fundamentele principes van deze boeken en de ervaringen die de auteurs sindsdien wereldwijd met parochievernieuwing hebben opgedaan.

De volgende seminars zullen worden aangeboden:

• Gebed als fundament voor parochievernieuwing
  • “Making it happen: How do we turn our dream of a disciple making parish into reality?”
    (Hoe maken we de droom van een parochie of gemeente die ‘leerlingen maakt’ waar?) (door Fiona O’Reilly, Director of Strategy, Divine Renovation)
  • Gastvrijheid in de parochie of gemeente (door Alpha Nederland)
  • Cultuur van uitnodigen in de parochie of gemeente (door Alpha Nederland)
  • Wat na Alpha: van cursus naar cultuur (door Alpha Nederland)
  • Van Alpha naar Omega: wat voor en na Alpha (Katholiek Alpha Centrum)
  • Liturgie in de missionaire parochie (door de Nationale Raad voor Liturgie)
  • ‘De kunst van muzikaal gebed’: voor muzikanten en muzikale leiders (door Life Teen)
  • De heilige Geest ervaren (door de Chemin Neuf gemeenschap)
  • Een leiderschapsteam bouwen (door xpand)
  • Visie ontwikkelen en communiceren (door xpand)

Het plenaire programma vindt plaats in de Basiliek H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch.
De seminars vinden plaats in diverse zalen en ruimten rondom de Basiliek in Oudenbosch.

Het programma en de seminars zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hieronder kan u desgewenst meteen tickets kopen voor de conferentie en tijdelijk van de speciale korting genieten.

Tickets kopen