Ik hoorde de stem van de Heer: 'Wie zal Ik zenden?'
Ik antwoordde: 'Hier ben ik, zend mij.'
Jesaja 6, 8

Mini-conferentie Missionaire Parochie

 

Welkom in Veenendaal!

Op 25 maart 2023 wordt in Veenendaal de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema “Hier ben ik”. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting. 

Misschien ben je vol enthousiasme aan de slag gegaan in je parochie en heb je anderen kunnen bemoedigen. Misschien ben je begonnen vanuit een diep verlangen, maar loop je vast in de praktijk en zoek je nieuwe inspiratie en handvatten. Misschien ben je nieuwsgierig of sceptisch en wil je graag meer ontdekken over wat een ‘missionaire parochie’ eigenlijk is.

Hoe dan ook: wees welkom op de mini-conferentie Missionaire Parochie! 

 

Voor wie?

Van harte uitgenodigd is iedereen die verlangt de weg naar een missionaire parochie in te slaan, op die weg verder te gaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. Welkom dus aan parochianen, vrijwilligers en bestuursleden, aan bisschoppen, priesters en diakens, aan pastoraal werkers, catechisten en pastoraal assistenten.

Ook onze Vlaamse en onze protestante broeders en zusters zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag!

Bouwen aan een missionaire parochie kan niemand alleen. We moedigen mensen daarom aan bij voorkeur in groepen te komen, met medeparochianen, om op deze manier het hoogst mogelijke rendement uit de dag te halen. 

 

Waar?

Evenementenlocatie ‘De Basiliek’, Wiltonstraat 56, Veenendaal.

De Basiliek ligt vlak naast de A12, centraal gelegen in Nederland. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid aanwezig. Kom je met de trein, dan is de loopafstand tien minuten vanaf station Veenendaal - De Klomp.

 

Wanneer vindt de mini-conferentie plaats?

De mini-conferentie Missionaire Parochie vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023, van 09:30 uur tot 17:00 uur. Op vrijdagavond 24 maart zal er om 20:00 uur een voorprogramma zijn met gezamenlijk gebed voor de mini-conferentie en aansluitend ontmoeting. Parallel hieraan vindt er een jongerenontmoeting plaats voor studenten en Young Professionals. 

Meer informatie over het programma vind je hier.  
Meer informatie over de Young People's MeetUp vind je hier.

 

Kosten en aanmelding

De kosten voor een ticket bedragen 30 euro per persoon. De kosten zijn inclusief koffie, thee en lunch; exclusief eventuele overnachting. Omdat wij ten zeerste aanbevelen dat mensen in groepen komen, geldt een speciale groepsaanbieding: je ontvangt ieder vijfde ticket gratis! Lees hierover meer op de aanmeldpagina. Voor jongeren tot 30 jaar geldt een speciaal jongerentarief van 25 euro per ticket.

Tickets kopen

 

Zegt het voort!

Ben je enthousiast? Zeg het dan voort aan vrienden, bekenden en medeparochianen! Vraag gratis folders en posters aan, of download ze hier om de informatie digitaal te verspreiden.

Materiaal downloaden

Materiaal aanvragen

 

Organisatie

De mini-conferentie Missionaire Parochie wordt georganiseerd door een aantal organisaties, die met elkaar samenwerken om parochies te stimuleren en te ondersteunen om meer missionair te worden. Dat zijn: het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS), Alpha Nederland, Katholiek Alpha Centrum, xpand (leiderschapsontwikkeling voor parochies) en het bisdom Breda. Daarbij is er ondersteuning van Divine Renovation (internationale organisatie die parochies ondersteunt om meer missionair te worden).