Ruim 800 aanmeldingen voor conferentie Missionaire Parochie

 

Aanstaande zaterdag 6 april vindt in Veenendaal de derde conferentie Missionaire Parochie plaats. Waar de organisatie met de eerste conferentie primair beoogde een eenmalige impuls te geven aan parochies in Nederland en Vlaanderen, toont de belangstelling voor deze derde editie aan dat het verlangen naar parochievernieuwing breed leeft in het hele land. 
 

Groepen uit alle bisdommen 
Bij het sluiten van de online kaartverkoop op dinsdag 2 april waren er meer dan 800 deelnemers aangemeld, waarvan een derde nieuw is. Van alle deelnemers komt tachtig procent in groepsverband, dus met anderen vanuit hun parochie- of geloofsgemeenschap. Harm Ruiter, organisator van de conferentie: “Dit is een hoopvol teken, want cultuurverandering in een parochie bereik je niet in je eentje. Om als parochie missionair te kunnen zijn, moet dit proces door de gemeenschap gedragen worden.” Ruiter benadrukt ook het hoopvolle signaal dat er vanuit alle bisdommen van het land parochies vertegenwoordigd zullen zijn op 6 april. 

 

Kaartverkoop  en livestream
Voor late beslissers biedt de organisatie de mogelijkheid om aan de deur nog tickets te kopen. Deze tickets kosten 40 euro en kunnen contant of per pin worden betaald bij de infobalie. Het groepstarief geldt niet meer.
Ook zal er een livestream van het hoofdprogramma beschikbaar zijn op zaterdag 6 april via de website van de Missionaire Parochie.