WEBINAR: Missionair begroten

Op veel plekken in Nederland zetten parochies stappen op weg naar een missionaire parochie. Dat betekent in veel gevallen dat de focus wordt verlegd: hoe kunnen we als parochie mensen helpen om Jezus te ontmoeten? En daarbij gaat het niet alleen om onze eigen parochianen, maar ook om mensen die (nog) niet in onze kerk(en) komen.

Deze nieuwe focus heeft ook invloed op de begroting van een parochie. Want hoe zorg je ervoor dat de begroting de missionaire mindset en activiteiten mogelijk maakt en niet belemmert? En hoe zorg je tegelijkertijd dat de parochie financieel gezond blijft? 

Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens dit thematische webinar op woensdag 11 oktober 2023, georganiseerd door De Missionaire Parochie. Tijdens dit webinar gaat Dennis Peters (Pers & Communicatie van Kerk in Nood) in gesprek met pastoor Jochem van Velthoven en Marco Veer over het waarom en hoe van 'missionair begroten'. Van Velthoven is pastoor van de Catharinaparochie in Oosterhout e.o. en was accountant voordat hij priester werd. Veer is penningmeester van de Elisabethparochie in Terneuzen e.o. en heeft jarenlange ervaring als belasting- en bedrijfsadviseur. 

Een ieder is van harte welkom bij dit webinar, maar het wordt speciaal aanbevolen voor penningmeesters van parochiebesturen. 

 

Praktische informatie

Datum: woensdagavond 11 oktober 2023
Tijd: 20:00 - 21:00 uur

Het webinar is volledig Nederlands gesproken. Deelname is gratis. 

 

Klik hier om u aan te melden 
 

Foto banner: Myrthe Roth