Programma mini-conferentie

Hieronder vind je een overzicht van het programma en maak je kennis met de beide hoofdsprekers van de mini-conferentie.

Vrijdagavond 24 maart

19:00 uur Inchecken al mogelijk
20:00 uur Gezamenlijk gebed
20:45 uur Informele ontmoeting

Zaterdag 25 maart

9:00 uur Inchecken en ontvangst
9.30 uur Start programma

• Eucharistieviering
  • Inleiding door Hannah Vaughan-Spruce
  • Getuigenissen van parochies
  • Gezamenlijke lunch
  • Inleiding door Paul Donders
  • Gezamenlijk gebed

17:00 uur Einde van de dag

Seminars

Parallel aan de inleiding van Paul Donders in het hoofdprogramma zullen er enkele seminars worden aangeboden. Deze zullen met name gericht zijn op mensen die kennis willen maken met het gedachtegoed van de missionaire parochie, of die een roeping ervaren om voor de vernieuwing van parochies te bidden.

Foto: Ramon Mangold, 2022

Maak kennis met de hoofdsprekers op de mini-conferentie Missionaire Parochie!

Hannah Vaughan - Spruce

Hannah Vaughan-Spruce is de verantwoordelijke voor Divine Renovation in het Verenigd Koninkrijk en werkte zelf als catechist in een parochie.
Ze promoveerde op het gebied van de sociologie van religie en theologie. Daarnaast publiceerde ze enkele boeken, waaronder ‘Why Catholics Leave, What They Miss and How They Might Return’ (Paulist Press, 2019) en 'Handbook for Catechists' (CTS, 2018).

Hannah zal spreken over het thema ‘Hier ben ik’ en de drie belangrijke sleutels van parochievernieuwing, puttend uit haar eigen ervaringen. Wat kunnen wij hiervan leren, en hoe kan dit ons helpen op onze weg naar een missionaire parochie?

Paul Donders

Paul Donders is consultant, trainer en directeur van xpand Nederland. Hij heeft passie voor alles wat met Leiderschap, Meesterschap en Transformatie te maken heeft. Hier adviseert, coacht en spreekt hij over. Ook schreef hij over deze thema's 16 boeken, die in 7 talen worden uitgegeven.

Paul zal spreken over basisprincipes voor goed en gezond leiderschap in de context van een parochie. Als we leiderschap definiëren als een vorm van invloed, oefent ieder van ons ‘leiderschap’ uit. Daarbij is iedere gedoopte op basis van zijn of haar doopsel geroepen om een missionaire leerling te zijn. De vraag is: hoe doen we dat en wat betekent dit voor de parochie? Onder zijn leiding gaan we in groepjes per parochie aan de slag om deze principes te vertalen voor onze eigen geloofsgemeenschap.