YP Weekends 2021-2022

8-10 okober - Visie
21-23 januari - Leiderschap
4-6 maart - De kracht van de hellige Geest

Drie weekenden voor young professionals

Stel: je hebt de afgelopen tijd een en ander voorbij zien komen over het ‘missionair zijn’ van de kerk. Of je denkt: ik wil de Kerk relevant maken in mijn omgeving, maar waar begin ik in hemelsnaam? Misschien zijn de volgende drie weekenden dan interessant voor jou.

Wat gaan we doen?

In drie weekenden tijd leer je wat een missionaire parochie is en hoe je jouw parochie kunt laten groeien op het gebied van gemeenschap, gebed en gastvrijheid. Ook is er aandacht voor leiderschap en teamwork. Kortom: je leert vaardigheden die je niet alleen in de Kerk, maar ook op je werk van pas komen.

Save the date

Voor de weekenden hebben we inspirerende locaties uitgezocht. Plaatsen waar het gemeenschapsleven voelbaar aanwezig is en waar je ook in de natuur tot rust kunt komen. De eerste twee weekenden vinden plaats op conferentieoord Emmaus in Helvoirt en het laatste weekend bij Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Tijdens de weekenden zullen verschillende sprekers inleidingen geven en is er ruimte voor gebed, uitwisseling en gezelligheid.

• 8-10 oktober 2021: Visie - Conferentiecentrum Emmaus
  • 21-23 januari 2022: Leiderschap - Conferentiecentrum Emmaus
  • 4-6 maart 2022: In de kracht van de heilige Geest - Abdij Mariënkroon

Voor wie?

De weekenden zijn bedoeld voor young professionals. Dat ben je als je als junior aan het werk bent in je vak of wanneer je je daarop oriënteert. Bij de organisatie van de weekenden houden we er rekening mee dat je een baan hebt, maar daarnaast nog kans ziet om je talenten verder te ontwikkelen en te benutten.

Blijf op de hoogte

Lijken de weekenden je wel wat, maar komen deze data niet goed uit? Misschien wil je dan wel op de hoogte blijven. Speciaal voor jong werkenden verschijnt er binnenkort een (maandelijkse?) nieuwsbrief waarin het aanbod verschijnt voor young professionals. Schrijf je in voor deze nieuwsbrief.

Praktisch

Op zondag 19 september 2021 vertelt Tim Schilling bij het katholieke young pro netwerk in Utrecht over de balans tussen werk, relaties en kerk. Hoe houd je de ballen hoog en draag je bij aan een missionaire parochie? De drie weekenden worden deze middag toegelicht in de priorij van de broeders op de Vleutenseweg 517 te Utrecht. De bijeenkomst begint om 13.15 uur en duurt tot 15.30 uur. Om 11 uur kun je aansluiten bij de Mis en om 12 uur bij de ‘potluck’ lunch. Stuur even een berichtje naar 06 234 60449 als je wilt komen!