Alpha Nederland Training & Inspiratie op 10 september 2022

Op zaterdag 10 september a.s. organiseert Alpha Nederland weer een training en inspiratie dag om je te inspireren, te trainen en toe te rusten om ‘Alpha’ of de (Pre) Marriage Course te kunnen geven in jouw parochie. De dag wordt gehouden van 9 tot 17 uur in de Basiliek in Veenendaal, Nederland.

Of je nu voor het eerst een cursus gaat geven, er ieder jaar één geeft of op een laagdrempelige manier Alpha wilt ontdekken: je bent van harte welkom! Alpha biedt een kennismaking met het christelijke geloof gericht op mensen die niet kerkelijk zijn. We merken dat Alpha een belangrijk hulpmiddel kan zijn voor een parochie om te groeien in een meer missionaire houding.

Kom met elkaar!
Is er in jouw parochie al een team samengesteld om samen een cursus te geven? Kom dan samen naar de Alpha Nederland Training & Inspiratie om met het volledige team getraind en geïnspireerd te worden (én natuurlijk een leuke teamontmoeting te hebben).

Verdiepingstraject
Ben je al eerder op een Alpha Nederland Training & Inspiratie geweest? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met het verdiepingstraject! Tijdens een deel van het programma kom je samen met andere ervaren cursusleiders om je te verdiepen in het thema ‘van cursus naar cultuur’. We onderzoeken de zes ingrediënten van de Alpha-cultuur en met behulp van een zelftest neem je je eigen (parochie)gemeenschap onder de loep. Hierbij ontdek je welke rol jij zelf hebt in cultuurverandering in jouw parochie en geven we je praktische aanknopingspunten om deze cultuur in je eigen parochie te verankeren.

Meer informatie en aanmelding
Via deze link van Alpha Nederland kun je meer informatie vinden en je aanmelden voor deze dag.